Voor verhuurders.

Waarom is het belangrijk om je huurwoning te laten isoleren?

Als verhuurder is het belangrijk dat je je huurwoning(en) laat isoleren. Zo draagt de woning bij tot het behalen van onze energie- en klimaatdoelstellingen. Verhuur je een woning waarin dakisolatie of dubbel glas ontbreekt, dan kan je bij een woningonderzoek strafpunten krijgen.

Woningen met meer dan 15 strafpunten kunnen ongeschikt worden verklaard. Dat betekent dat je als eigenaar werken zal moeten uitvoeren om de woning op korte termijn opnieuw conform te maken. Doe je dit niet, volgen mogelijke sancties (jaarlijkse heffing, strafrechtelijke handhaving). Met de huur-en-isolatiepremie kan je als verhuurder een groot deel van de kosten van isolatiewerken uitsparen. Bovendien ben je dan wettelijk gezien zeker in orde en hoef je je als verhuurder geen zorgen te maken dat je strafpunten zal krijgen.

Als verhuurder ben je gedurende het volledige traject op  je gemak, een projectpromotor begeleidt jou en je huurder(s) doorheen het hele traject:

Hij zoekt aannemers en legt je offertes voor.

Ook de administratieve kant neemt de projectpromotor voor zijn rekening.

Hij staat in voor de opvolging van de isolatiewerken.

Er hangt ook een financieel voordeel vast aan het laten isoleren van je huurwoning(en). Zo schiet de projectpromotor het premiebedrag voor en betaal jij als eindklant enkel nog de restfactuur na de werken.

Als verhuurder komt u ook in aanmerking voor de premie als:

  • Je een woning verhuurt waarvan de huurprijs minder dan €524,19 bedraagt.
  • Je een woning verhuurt waarvan de huurprijs minder dan €574,19 bedraagt, indien gelegen in één van de volgende steden. i
  • Je een woning verhuurt aan een gezin dat behoort tot de kwetsbare doelgroep.

Vind een projectpromotor in jouw buurt

Hier heb je de mogelijkheid om op basis van je postcode een lijst met projectpromotoren in jouw buurt te vinden.

Meer weten?

Ben je op zoek naar meer informatie over de huur-en-isolatiepremie of wil je graag een antwoord vinden op je vragen? Neem dan eens een kijkje op onze FAQ pagina.